Herenboer worden, een prima idee!

Als je lid wordt van Herenboerderij Soest en omstreken, doe je mee aan onze voedselcoöperatie. Je kunt dan dagelijks genieten van het voedsel dat op onze boerderij wordt geproduceerd. Veilig, gezond en dichtbij. Het gaat om groenten, fruit, aardappelen, eieren, rund-, varkens- en kippenvlees. Je legt eenmalig € 2000,- in, de investering die de boerderij mogelijk maakt. Verder deel je in de jaarlijkse kosten, omgerekend ongeveer € 11,- per persoon per week, voor mensen die geen vlees eten ongeveer € 6,- per persoon per week.
Voorbeeld van de Wilhelminapark Herenboerderij voedsel folder.

Met de inleg van € 2000,- word je voor 1/200 deel eigenaar van de boerderij voor ten minste drie kalenderjaren. Je kunt de boerderij bezoeken en zelf zien hoe de producten worden verbouwd. Wil je – om wat voor reden dan ook – uit de coöperatie stappen, dan verkoop je je 1/200 deel. Of je doet het over aan je kind of kleinkind. In onze coöperatie is ieder van ons een herenboer(in). Kleine huishoudens kunnen lid worden met een half certificaat ter waarde van € 1.000,-. Wil of kun je het bedrag niet ineens betalen, betaal dan in termijnen.

Om 500 mensen te kunnen wekelijks van voedsel te voorzien, zullen we gebruik maken van zo’n 20 hectare grond. Omgerekend zijn dat ongeveer 30 voetbalvelden! Op de boerderij wordt geboerd met respect voor de mens, de dieren, de bodem, de natuur en de cultuurhistorie.

Veel vragen en antwoorden over Herenboeren Soest e.o. staan op de speciaal daarvoor ingerichte pagina ‘veelgestelde vragen‘.


Meer info aanvragen?          Meteen naar de intentieverklaring?

Contactgegevens:
@  soest@herenboeren.nl
T   06-53789002 (Henk Vroom, voorzitter)

Introductie film


Bekijk voor een korte introductie over Herenboeren het bovenstaande filmpje.

Blijf dagelijks op de hoogte!
Volg ons ook op Twitter en Facebook.