Schrijf je in voor het Velt-symposium Hoe gezond is ecologische voeding?
Wie eet met aandacht voor het milieu, doet dat meestal ook met de bedoeling om gezond te eten. Het lijkt voor de hand te liggen dat gezond en eco samen gaan. Maar is dat wel zo? In dit symposium brengen we experten uit diverse disciplines samen om een ecogezondheidsbalans op te maken.
Wat is een ecologische levensstijl en welk rol speelt voedsel in de geneeskunde? Hoe zit het met pesticideresidu’s op voedsel en is kant-en-klaar wel zonneklaar? In de middag zijn er keuzeworkshops die telkens dieper ingaan op een van de thema’s. Je krijgt er ook tips over hoe je zelf eco en gezond aan de slag kunt gaan.
- Wanneer? Zaterdag 24 november 2018
- Waar? Warmonderhof, Wisentweg 12, 8251 PC Dronten, Nederland
- Tickets? € 25 voor Velt-leden, € 35 voor niet-Velt-leden. Lunch inbegrepen.
- Inschrijven? Link
Programma van dit symposium
- 9u30 – 10u | Welkom
- 10u – 10u30 | Welkom door dagvoorzitter John Vermeer met introductie in de ‘10 stappen naar ecologische voeding’ – Nadia Tahon, Velt vzw
- 10u30 – 11u | Waar gezondheid en ecologische voeding elkaar vinden – Ir. Corné Van Dooren, Kennisspecialist duurzaam eten, Voedingscentrum Nederland
- 11u – 11u30: De preventieve waarde van voeding – Dr. Richard Verheesen, reumatoloog Maxima medisch Centrum Eindhoven
- 11u30 – 11u50 | Pesticideresidu’s op voeding – Geert Gommers, Velt vzw
- 12u – 12.30u | Fermentatie als ecologische en gezonde bewaartechniek – Dr. Eddy Smid, professor in Food Microbiology
- 12.30u – 12.45 u | Het publiek stelt vragen aan de sprekers.
________________________________________
- 12.45u – 14u | Lunchtijd! Het Warmonderhof kookt Van eigen Hof – Maarten Roelofs (inbegrepen in de prijs)
________________________________________
- 14u – 15.15u | Gezond en eco voor doeners – 5 keuzeworkshops:
- Rondleiding Warmonderhof
- Eten van hier (10 dagen lokaal)
- Velt Nederland kookt ecologisch
- Verrot lekker (fermenteren)
- Gezonde voeding rechtstreeks uit de tuin
- 15.15u – 15.30u | Lancering van het gloednieuwe Velt-boek ‘Kook het seizoen’ met signeersessie van auteur Leentje Speybroeck