Wie zijn wij?

Het bestuur van de stichting Herenboeren Soest en omstreken bestaat uit
Henk Vroom (voorzitter), Kees Rezelman (secretaris) en Ronald van der Vight (penningmeester).

Kartrekkers
Naast het stichtingsbestuur is er een groep enthousiaste mensen die ook een actieve rol spelen in de ontwikkeling van de organisatie en de boerderij.
In Herenboerentermen spreken we van “de kartrekkersgroep”; mensen die hun talenten, tijd en energie vrijwillig beschikbaar stellen om de plannen om te zetten in werkelijkheid. De kartrekkersgroep bestaat uit de bestuursleden, aangevuld met:
Jeroen Meeder, Maarten van Minnen, Frank van Geffen, Casper Beks, Linda Hamer en Jan van der Meer.

Ondanks de grote groep enthousiaste vrijwilligers, kunnen we altijd nog versterking gebruiken.
Wil je meedoen? Je bent van harte welkom, ook als je een kleine bijdrage wilt leveren. We praten graag met je over wat je wilt en kunt doen, over je interesses, (vak)kennis, motivatie en beschikbare tijd. Laat van je horen door een mailtje te sturen aan:  soest@herenboeren.nl.
Henk Vroom

Henk Vroom

voorzitter en initiatiefnemer

Ik woon samen met mijn vrouw en twee mooie dochters op een van de mooiste plekken van Soest, namelijk de aan de Eng met uitzicht op de molen. Als boerenzoon heb ik bewust gekozen voor Soest als woonplaats vanwege de Eng en het nog duidelijk aanwezig agrarische karakter van Soest. Ik werk als zelfstandig teamcoach en help teams in het bedrijfsleven beter te presteren door middel van teambuilding op twee biologische zorgboerderijen in Ede en Amsterdam. Verder houd ik als medebestuurslid van de Oldtimer Trekkerclub Soest een traditie van oude trekkers in ere. Herenboeren Soest e.o. heeft mijn hart gestolen en ik kan niet wachten tot we de eerste schep in de grond steken. Dat wordt het begin van een nieuwe vorm van gezond voedsel produceren waar honderden burgers zich op unieke wijze betrokken bij voelen. En dat leidt tot veel plezier, verbinding en nog veel meer nieuwe initiatieven vanuit de basis Herenboeren Soest e.o.

Kees Rezelman

Kees Rezelman

secretaris

Op zaterdag naar ‘ons’ land fietsen en daar met andere Herenboeren kletsen. En natuurlijk mijn fietstassen volgooien met de producten die ‘onze’ boer heeft klaargelegd. Dat lijkt me prachtig. Vooral het gemeenschappelijke hierin spreekt me aan: samen met andere mensen iets moois tot stand brengen. Daarom meldde ik me aan bij de kartrekkersgroep van Herenboeren Soest. Ik ben immers al dertien jaar Soester.

In de kartrekkersgroep kan ik alle competenties gebruiken die ik in mijn dagelijkse werk ook gebruik. Ik werk namelijk bij AT Osborne, waar ik publieke opdrachtgevers adviseer over grote bouwprojecten. En als ik in de toekomst thuiskom met mijn tassen vol, weet ik zeker dat ik met mijn vrouw en twee zoons zal smullen van prei, appels, sla, uien, boerenkool, speklapjes en alle andere lekkere producten.

Ronald van der Vight 2 1

Ronald van der Vight

penningmeester

Ik ben geboren in Limburg en groeide op in Wijchen. Sinds 2006 woon ik met mijn gezin in Soest. Ik studeerde fiscaal recht en economie aan de Universiteit van Tilburg, waarna ik ruim vijftien jaar als partner/belastingadviseur werkzaam was. De afgelopen elf jaar was ik daarnaast als mede-initiatiefnemer en/of financieel directeur betrokken bij diverse startups op het gebied van innovatie of duurzaamheid. Ook adviseer ik ondernemers in mijn netwerk bij fusies, financieringsvraagstukken en overnames. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met zijn vrouw en dochter, doe ik aan squashen en hardlopen en kook en eet ik graag mooie producten, onder het genot van een lekker glas wijn.

jeroenv1

Jeroen Meeder

Kartrekker communicatie algemeen en ledenwerving

Ik ben altijd op zoek naar sociale meerwaarde. In mijn dagelijkse werk zet ik mij, als directeur van een congresbureau, in voor innovatie in de langdurige zorg. Ik zet mij met name in voor meer welzijn gerelateerde onderwerpen, waarbij kwaliteit van leven van kwetsbare mensen centraal staat. Gezonde voeding is hierbij ook een belangrijk thema. Niet alleen kan voeding mensen gezond houden. Gezonde voeding blijkt ook het ziektesproces zoals dementie te kunnen remmen. Daarnaast is samen koken ook een leuke sociale activiteit. Vanuit deze gedachten ben ik een groot voorstander van Herenboeren. Daarbij speelt niet alleen regie hebben over je eigen eten een belangrijke rol. Ook het sociale karakter rondom de coöperatieve Herenboerderij spreekt mij zeer aan.

Maarten-van-Minnen

Maarten van Minnen

Kartrekker communicatie algemeen en ledenwerving

In het dagelijks leven help ik bedrijven en organisaties bij het ontwikkelen van onlinestrategieën, het oplossen van kanaalconflicten, het bedenken en opzetten van onlinewinkels en merkomgevingen. Hierin werk ik samen met diverse teams en afdelingen variërend van IT, verkoop, financiën en klantcontact.

Ik zet mij met volle overtuiging in voor Herenboeren Soest e.o. omdat ik vind dat we weer gewoon moeten doen met ons eten. En ik wil graag samen met anderen iets realiseren dat echt effect heeft op (het verbeteren van) onze omgeving. Dat probeer ik allemaal te doen met de volgende kernwaarden: eerlijk, direct, vriendelijk, dynamisch en verfrissend.

Frank360x250

Frank van Geffen

Kartrekker communicatie, redactie en pers

Sperziebonen uit Kenia, aardbeien in januari. dat voelt niet goed. Wil ik mijn ecologische voetafdruk verkleinen, dan biedt Herenboeren daar een heel goede mogelijkheid toe. Na mijn werkzame leven als tekstschrijver en taaldocent kwam deze vrijwilligersfunctie op mijn pad. Deze functie past goed bij me omdat ik gebruik kan maken van mijn beroepsmatige kwaliteiten en omdat het idee van een Herenboerderij mij zeer aanspreekt: veilig, duurzaam en lekker eten. En dan ook nog eens dichtbij. Ik kijk er naar uit om met mijn kleinkinderen naar de boerderij te fietsen en lekkere producten op te halen. Dan zien ze waar hun sperziebonen en aardbeien vandaan komen.

lindaV2b

Linda Hamer

Kartrekker communicatie, ledenwerving en sponsoring

Met mijn man Michiel en onze hond Lizzy woon ik nu twaalf jaar in Soest. Daar heb ik mijn praktijk voor Psychosociale Therapie. Het idee van Herenboeren spreekt mij heel erg aan. Het is mooi om weer terug te gaan naar de basis, te zien waar ons eten vandaan komt. Dat we door het voedsel zelf te (laten) produceren zeker weten dat we gezond en veilig eten. Ik vind het ook leuk voor de gemeenschapszin; samen met zo’n project bezig zijn, geeft verbinding. Voor kinderen is het goed om in een moestuin bezig te zijn en contact te hebben met de dieren. Zelf vind ik het ook wel een beetje spannend: hoe reageer ik straks op mijn stukje vlees als ik de dieren eerst in de ogen heb gekeken en verzorgd? Dat wachten we maar rustig af. Eerst een mooie Herenboerderij oprichten. Help je mee?

jan v3 1

Jan van der Meer

Kartrekker communicatie en ICT

Ik ben al heel jong in techniek geïnteresseerd geraakt en heb uiteindelijk meer dan veertig jaar gewerkt in het ontwikkelen van telecommunicatienetwerken. Inmiddels woon ik met mijn vrouw een jaar in Soest. Om ook na mijn pensionering voldoende uitdagingen te hebben, volg ik nog steeds de technologische ontwikkelingen. Omdat ik privacy belangrijk vind, en die tegenwoordig steeds meer onder druk staat, verdiep ik mij nu in de technische achtergronden van ‘deep learning’.
Verder stop ik overal kleine computers (microcontrollers) in.
Ik sta achter het Herenboereninitiatief omdat je daar betrokken bent bij het produceren van jouw eigen voedsel. Omdat dit lokaal gebeurt, is alleen daardoor al de milieu-impact minimaal.
Omdat mijn talenten aan de ICT-kant zitten bemoei ik mij graag met dat soort zaken voor Herenboeren Soest.